Pompoen knolselderijrösti
Rösti van pompoen en knolselderij met salie en geitenkaas
De klassieke rösti is een Zwitserse aardappelkoek die door de Duitstalige bevolking in dit gebied wordt gegeten als ontbijt. Deze rösti van flespompoen en knolselderij met geitenkaas en salie staat binnen 15 minuten op tafel!
Ingrediënten
Voor 2 personen
¼ flespompoen, geschild
½ knolselderij, geschild
3 eetlepels bloem
2 eieren
50 gram harde geitenkaas, geraspt
5 gram salie, fijngesneden
zout en peper
Bereidingswijze
- Rasp de pompoen en knolselderij grof.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en roerbak daarin de pompoen en knolselderij 5 minuten. Voeg de salie toe en roerbak nog 2 minuten mee.
- Klop ondertussen in een kom de eieren los, voeg de geraspte geitenkaas toe en zout en peper naar smaak.
- Voeg 3 eetlepels bloem toe en meng zodat de bloem goed verspreid is over de groenten.
- Giet het ei-kaasmengsel over de groenten en meng goed. Zet het vuur laag en plet het geheel in de pan tot een platte, gelijkmatige rösti.
- Laat de rösti 10 minuten zachtjes roosteren, leg dan een bord op de pan en keer de rösti om op het bord. Schuif de rösti vervolgens weer terug in de pan zodat ook de andere kant nog even kan roosteren. Laat zo nog 5 minuten staan.
- Snijd de rösti in vieren en serveer met een frisse salade. Bron : de Hippe Vegetariër