Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen over het Prodimed dieet

Mag ik tijdens het dieet alleen maar maaltijdvervangers?
U begint in de strenge fase met alleen de maaltijdvervangers met daarbij onbeperkt groenten. In fase 1, eet u bijvoorbeeld 4 a 5 zakjes per dag. De maaltijdvervangers worden in de loop van het dieet vervangen door normale, gezonde maaltijden. In fase 5 eet u volgens de richtlijnen voor een gezond voedingspatroon.

Wat mag ik nog wel eten naast de maaltijdvervangers?
U mag onbeperkt groenten eten! Ook mag u bouillon, dus u kunt bijvoorbeeld zelf groentensoep maken. Verder mag u koffie en thee drinken en een glas light frisdrank is ook geen probleem. In fase 2 mag u alweer weer vlees, vis, kip of eieren eten.

Wat houden de fasen van het dieet in?
Het dieet bestaat uit 5 fasen.
Fase 1:  tot de helft van het totale gewicht wat u wilt afslanken.
Fase 2: volgt u tot het streefgewicht.
Fase 3 en 4: bouwt u het dieet langzaam af
Fase 5: de stabilisatiefase, de schijf van 5

Geen jojo effect bestaat dat echt?
Het Prodimed dieet beschermt de spieren en stimuleert juist de vetverbranding. Hierdoor raakt u kwijt wat u echt kwijt wilt raken, namelijk vetmassa. Door het beschermen van de spiermassa blijft het calorieverbruik behouden. U kunt alleen maar op uw streefgewicht blijven als u na het dieet veel gaat bewegen en gezond en gevarieerd gaat eten. Wij helpen u graag met het aanleren van een nieuw voedingspatroon.

Die ontbijtsmaken lijken mij helemaal niet lekker. Mag ik ook wat anders nemen?
In principe kunnen alle smaken verwisseld worden. Het maakt eigenlijk niet uit wanneer u wat eet. In alle producten zit dezelfde voedingswaarde. U kunt dus ook de dag beginnen met een sinaasappeldrank als u dat uw voorkeur heeft. Er zijn wel een paar uitzonderingen.

Moet ik elke week langskomen?
Niets hoeft, maar in de praktijk blijkt toch, dat zeker in de eerste periode het goed is om iedere week te komen wegen als “stok achter de deur”. Mensen die begeleid worden tijdens een eiwitdieet hebben een zeer grote kans van slagen. U krijgt van ons precies te horen hoe het dieet werkt en hoe u het moet doen. Gaat het dieet u goed af, dan kunnen de afspraken ook wat ruimer gepland worden. Producten kunnen ook tussendoor opgehaald worden in Oegstgeest of Noordwijk.

Ik val niet (genoeg) af, waar kan dat aan liggen?

  • Stoelgang
  • Stress
  • Menstruatie
  • Ziekte
  • Medicijngebruik
  • Onvoldoende water gedronken
  • Zondigen
  • Niet genoeg zakjes of de verkeerde combinatie
  • Langer dan 4 uur tussen de maaltijden

Ik moet vaak uit eten voor mijn werk. Hoe los ik dat op?
Geen probleem, wij hebben handige tips voor U om daar mee om te gaan zonder het dieet te verstoren.

Mag ik suikervrije kauwgom gebruiken?
Ja, mits met mate. Een teveel kan diarree veroorzaken. Ook is uit recente onderzoek gebleken dat mensen die veel zoetstoffen gebruiken minder snel afvallen.

Ik wil maar 5 kg kwijt, kan ik ook bij NewDiet Care terecht?
Het Prodimed dieet werkt voor iedereen, of je nu veel of weinig wilt afvallen. Het is echter belangrijk om de afbouw-fasen goed te doorlopen. Om het gewichtsverlies eraf te houden moet u heel langzaam weer gewoon gaan eten om het lichaam te laten wennen aan uw nieuwe gewicht.

Waar kan ik de producten krijgen?
Iedereen die bij ons voor een intake is geweest op een van onze vestigingen of online een programma volgt krijgt een inlogcode voor de webshop. Als u op werkdagen voor 15.00 uur bestelt en betaalt met ideal, heeft u de producten de volgende dag in huis. U bestelt het gemakkelijk op onze webshop!

Bekend van TV

Aan de slag met …

Prodimed een afwisselend eiwitdieet met hoogwaardige eiwitten wat verantwoord is en een goed resultaat oplevert. Het LUMC is na jarenlang onderzoek enthousiast over de resultaten met Prodimed en ziet de gezondheidswinst die bij hun patiënten geboekt wordt.

Bekijk de methode