Havermout-wortel taartjes
Dit recept kregen wij van een cliënt die bezig is met het NewFigure dieet. Alhoewel het worteltjes en nootjes bevat is de voedingswaarde per muffin prima! Ze zien er super leuk uit, smaken heerlijk, en zijn gezond en vullend. Dus… zin om iets lekkers te bakken? Veel plezier en eet smakelijk!
Havermout worteltaartjes
Ingrediënten voor 10-12 kleine muffin taartjes
- 80 gram havermoutmeel (kan zelf havermout malen in de keukenmachine)
- 30 gram amandelmeel of cashewnotenmeel (kan zelf malen in keukenmachine)
- 100 gram wortel (geraspt)
- 1 rijpe bananen
- 50 ml magere melk
- 2 eieren
- 1,5 medjoul dadels of 5 dadels zonder pit
- 30 gram rozijnen
- 1,5 tl speculaaskruiden, 1 tl kaneel
- 20 gram pecannoten of walnoten
- 1,5 tl bakpoeder
- 0 gram frambozen + extra voor de garnering
- Voor de garnering:
- 100 gram roomkaas light
- 50 gram Optimel Magere kwark citroen
- ½ el honing of zoetstof naar keuze
- ½ tl vanille essence
- 20 gram gehakte pistachenoten naar keuze
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Week de rozijnen minimaal 15 minuten in lauwwarm water. Meng in een keukenmachine of blender de banaan, eieren, melk en dadels tot een gladde massa.
- Meng in een grote kom het volkorenmeel, amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en de kaneel. Voeg het bananen mengsel toe aan het meel en meng met de mixer totdat er een glad beslag ontstaat.
- Rasp de wortel en hak de noten voor het beslag grof. Roer dit met een lepel door het beslag heen. Voeg nu ook de rozijnen toe. Gebruik een siliconen mat of kleine vormpjes in met bakspray/olie
- Giet het beslag in de vorm en bak de gezonde taartjes in ± 30-35 minuten gaar. Laat de taartjes daarna goed afkoelen.
- Meng in een schaaltje de roomkaas light met de Optimel magere kwark citroen, honing/zoetstof en vanille-essence. Verdeel dit over de taartjes heen. Hak de gehakte pistachenoten over de taartjes heen.