Geblakerde aubergine met knoflook, citroen en granaatappelpitten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 grote aubergines ( 1 ½ voor het bereiden)
- 2 tenen knoflook, fijngewreven
- geraspte schil van 1 citroen en 2 el. citroensap
- 5 el. olijfolie
- 2 el. fijngesneden bladpeterselie
- 2 el. fijngesneden munt
- pitten van ½ grote granaatappel ( 80 gr.)
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Rooster de aubergines in de oven op de grillstand( ong. 1 uur) tot ze rondom geblakerd en geschilferd zijn en het vruchtvlees gaar is. Keer de aubergines regelmatig.
- Haal de aubergines uit de oven en laat ze afkoelen.
- Snijd een opening in elke aubergine en schep het zachte vruchtvlees eruit, verdeel het met uw handen in lange, dunne repen.
- Laat het vruchtvlees minstens een uur in een vergiet uitlekken, zodat vrijwel al het vocht is verdwenen.
- Doe de aubergine in een kom en voeg knoflook, citroenrasp en- sap, olijfolie, ½ tl. zout en wat peper uit de molen toe.
- Roer alles door elkaar en zet de kom 1 uur bij kamertemperatuur om te marineren.
- Roer vlak voor het opdienen het grootste gedeelte van de kruiden erdoor en maak op smaak.
- Zet de auberginedip als een hoge berg op een schaal, bestrooi met de granaatappelpitten en garneer met het restant van de kruiden.
Afvallen en de balans tussen lekker eten en slank blijven!
NewDiet Care biedt u de mogelijkheid op een veilige en gezonde manier af te vallen zonder hongergevoel en vooral: met blijvend resultaat.
U krijgt van ons professionele, persoonlijke begeleiding en ondersteuning en u moet de discipline opbrengen om tot het maximale resultaat te komen. Iedereen kan afvallen. Start met afslanken bij NewDiet Care